15 κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε μία ιστοσελίδα με WordPress

ALL POSTS

15 κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε μία ιστοσελίδα με WordPress

Δείτε στο άρθρο μας παρακάτω τα 15 κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε μία ιστοσελίδα με WordPress. Οι άνθρωποι επιλέγουν το WordPress επειδή είναι γρήγορο και εύκολο στη ρύθμιση και εγκατάστασή του. Με λίγα μόνο κλικ, έχετε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο ή κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που λειτουργεί.

Στη βιασύνη τους επάνω για να δώσουν ώθηση στις ιδέες τους, πολλοί ξεχνούν ότι WordPress δεν συμπεριφέρεται καλά σε ορισμένα βασικά λάθη. Αυτά τα κοινά λάθη του WordPress ανατρέπουν όλα τα οφέλη του CMS και βάζουν σε κίνδυνο αποτυχίας ολόκληρο το έργο.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε  πώς θα μπορούσατε να τα αποφύγετε έτσι ώστε να μην καταστρέψουν τα σχέδιά σας και όλο το site σας.

1. Ακατάλληλη πλατφόρμα φιλοξενίας

ακατάλληλο hosting για το site σας wordpress

Μια ιστοσελίδα σε WordPress είναι τόσο καλή όσο και η επιλογή του server για την φιλοξενία της. Χρησιμοποιώντας έναν ακατάλληλο server είναι το νούμερο ένα λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν επιλέγουν το WordPress και επακόλουθο είναι ότι θα παίζει χάλια και η ιστοσελίδα τους. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το είδος της φιλοξενίας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δικτυακού σας τόπου WordPress. Μία ερώτηση στην εταιρία παροχής υπηρεσιών hosting για το data center με το οποίο συνεργάζεται  που έχει έδρα και ποιό είναι δεν έβλαψε κανέναν.

2. Δεν υπάρχει κάποιο cache plugin

Cache-Plugin για το WordPress

Ένα plugin προσωρινής μνήμης είναι μια βασική απαίτηση για μια ιστοσελίδα του WordPress. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα plugin κρυφής μνήμης διατηρεί ένα αντίγραφο των σελίδων του ιστότοπου, έτσι ώστε οι σελίδες να φορτώνονται σχεδόν αμέσως για τους χρήστες.

Όταν επιλέγετε μια προσθήκη μνήμης cache για την ιστοσελίδα σε WordPress, θα πρέπει να συγκρίνετε το κόστος του plugin με τα οφέλη που προσφέρει.

3. Δεν έχετε ένα δίκτυο CDN

CDN κατάλληλο για το WordPress
Δεδομένης της δημοσιότητας για την ταχύτητα του WordPress, οι χρήστες για πρώτη φορά συχνά παραπονιούνται για την αργή ταχύτητα των ιστοσελίδων τους. Ένας πολύ καλός τρόπος επιτάχυνσης αυτών των ιστότοπων είναι το δίκτυο παροχής περιεχομένου (CDN).

Ένα από τα ποιό γνωστά είναι το Cloudflare

Ένα CDN αποθηκεύει στατικά μέρη του ιστότοπου WordPress σε ένα παγκόσμιο κατανεμημένο δίκτυο διακομιστών. Όταν ένας επισκέπτης ζητήσει μια σελίδα, το στατικό τμήμα της σελίδας προβάλλεται από το διακομιστή CDN ‘αντί του αρχικού διακομιστή. Αυτό μειώνει το χρόνο φόρτωσης σελίδας για τους χρήστες που βρίσκονται μακριά από τον αρχικό διακομιστή που φιλοξενεί τον ιστότοπό σας WordPress.

4. Υποβολή της ιστοσελίδας σας σε πραγματικές συνθήκες (stress-test)

Stress-Test για το WordPress σας

Όταν η ιστοσελίδα σας ανέβει στον αέρα του διαδικτύου, η επισκεψιμότητα θα επιφέρει πολύ φόρτο στους πόρους του δικτυακού σας τόπου WordPress. Οι μη δοκιμασμένοι ιστότοποι συχνά αποτυγχάνουν σχεδόν αμέσως μόλις αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

Μόλις έχετε μια προσωρινή μνήμη plugin και CDN εγκατεστημένα, θα πρέπει να κάνετε δοκιμή της ιστοσελίδα σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμη για την πραγματική επισκεψιμότητα όταν ανέβει κανονικά στον αέρα. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που δοκιμάζουν τον ιστότοπό σας με προσομοίωση του φορτίου στους πόρους του ιστότοπου. Ελέγξτε τα αποτελέσματα και διορθώστε τα προβλήματα αν υπάρχουν.

5. Χρησιμοποιούν το ADMIN ως προκαθορισμένο USERNAME

μην χρησιμοποιείται το admin στο wordpress

Επιτρέψτε μου να μαντέψω, εξακολουθείτε να έχετε το “admin” ως χρήστης (σε χειρότερες περιπτώσεις, είναι ο προεπιλεγμένος χρήστης) στον ιστότοπό σας στο WordPress. Εάν συμβαίνει αυτό, είστε ένας εύκολος στόχος για παραβίαση της ασφάλειας του site σας.

Το WordPress δημιουργεί από προεπιλογή το όνομα χρήστη “admin”, το οποίο πρέπει να αλλάξετε ταχύτερα. Μπορείτε να το αλλάξετε από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, δημιουργώντας έναν νέο χρήστη και αναθέτοντάς τον ρόλο του διαχειριστή.

6. Μην ξεχνάτε το Backup

παίρνετε συχνά Backups

Η ανάπτυξη του δικτυακού σας τόπου WordPress χωρίς τακτικά αντίγραφα ασφαλείας είναι σαν το άλμα από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο. Οπότε παρακαλούμε να κάνετε συνήθεια να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας ή θα χάσετε τα πάντα στον ιστότοπό σας σε μια στιγμή.

Εάν δεν έχετε χρόνο για να παίρνετε τα αντίγραφα ασφαλείας, μια καλή λύση είναι ένας πάροχος φιλοξενίας που φροντίζει για τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για εσάς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress που δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στον ιστότοπό σας σε τακτική βάση.

7. Χρησιμοποιείται παλιές εκδόσεις

αναβαθμίστε το WordPress-Version

Το WordPress λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις που προσθέτουν νέες δυνατότητες και παραθυράκια ασφαλείας plugin. Πολλοί χρήστες εγκαθιστούν το CMS και στη συνέχεια ξεχνούν να ενημερώσουν.

Αυτό αφήνει τον ιστότοπο ανοικτό για τους χάκερς. Θα πρέπει πάντα να ενημερώνεστε μόλις κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση από την ομάδα WordPress. Να θυμάστε ότι οι ενημερώσεις δεν καταστρέφουν τον ιστότοπό σας και δεν αντικαθιστούν τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και ρυθμίσεις.

8. Δεν έχετε Responsive Design

Responsive-Design απαραίτητο στο WordPress

Οι κινητές συσκευές γίνονται γρήγορα ο πιο συνηθισμένος τρόπος πρόσβασης σε ιστοσελίδες του WordPress. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι αναγνώσιμος σε όλα τα μεγέθη οθόνης.

Προφανώς, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε εκδόσεις του ιστότοπού σας που στοχεύουν διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να αποκτήσετε μια σχεδίαση που ανταποκρίνεται στον ιστότοπό σας. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιστότοπός σας θα φανεί καλός σε όλα τα μεγέθη οθόνης και η Google θα του δώσει υψηλή θέση στο SERP.

9. Προσοχή με τα δωρεάν themes

προσοχή με τα δωρεάν themes

Ένα άλλο κοινό λάθος του WordPress είναι να σκεφτόμαστε ότι τα ΔΩΡΕΑΝ themes templates είναι καλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες κατεβάζουν δωρεάν θέματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες.

Τα ελεύθερα θέματα είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι νέες ιστοσελίδες του WordPress συχνά αποτυγχάνουν. Δεδομένου ότι αυτά τα θέματα είναι ελεύθερα, έρχονται χωρίς υποστήριξη ή διαβεβαιώσεις σχετικά με την ποιότητα του κώδικα.

Στις χειρότερες περιπτώσεις, αυτά τα θέματα περιέχουν κακόβουλο κώδικα με backdoors που οι χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν. Πάντα να επιλέγετε θέματα υψηλής ποιότητας από αξιόπιστες αγορές όπως το ThemeForest και το Envato.

10. Plugins, Plugins, Plugins

Plugins και WordPress

Ως διαχειριστής του ιστότοπού σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε plugins στην ιστοσελίδα σας WordPress. Χάρη στην κοινότητά του, το WordPress προσφέρει μια πληθώρα plugins για κάθε περίπτωση χρήσης που θα μπορούσατε να σκεφτείτε.

Πάρα πολλά πρόσθετα, ωστόσο, επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας και τον κάνουν αργό. Στις χειρότερες περιπτώσεις, τα plugins συγκρούονται μεταξύ τους ή με τον πυρήνα του WordPress και προκαλούν δύσκολα προβλήματα.

Πριν από τη λήψη ενός plugin, πάντα σκεφτείτε το κόστος σε σχέση με την ταχύτητα του ιστότοπου. Εάν θα μπορούσατε να το κάνετε χωρίς αυτό, είναι πάντα καλύτερο να μην κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το plugin.

11. Δεν έχει γίνει βελτιστοποίηση στις εικόνες

βελτιστοποίηση εικόνων στο WordPress

Οι εικόνες φαίνονται ωραίες αλλά  φορτώνονται δύσκολα. Το βασικό λάθος είναι να ανεβάζουν συχνά τεράστιες εικόνες χωρίς να σκεφτούν τους χρήστες που αντιμετωπίζουν αργές σελίδες φόρτωσης. Θα πρέπει πάντα να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες μέσω ενός καλού plugin βελτιστοποίησης εικόνας όπως το WP Smush.it

12. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και λίγες ετικέτες (tags)

Too-Many-Categories-and-Few-Tags

Το WordPress σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα κατηγορίες και ετικέτες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ομαδοποίηση άρθρων για εύκολη πρόσβαση. Ωστόσο, οι άνθρωποι παρασύρονται και δημιουργούν πάρα πολλές κατηγορίες.

Επιπλέον, δεν χρησιμοποιούν αρκετά ετικέτες. Αυτό βλάπτει την χρηστικότητα του ιστοτόπου και τη θέση του στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

13. Ξεχάσατε να εγκαταστήσετε το Google Analytics

google analytics και WordPress

Οι περισσότεροι χρήστες του WordPress δεν εγκαθιστούν το Google Analytics μετά την εγκατάσταση του WordPress.
Το Google Analytics αναλύει την επισκεψιμότητά σας, προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών και σας βοηθά να δημιουργήσετε καλύτερο περιεχόμενο.

14. Έχετε αποκλείσει την ευρετηρίαση του μηχανισμού αναζήτησης

Block-Search-Engine-Indexing

Ένας δικτυακός τόπος που δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης απλά δεν υπάρχει για τους επισκέπτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, από προεπιλογή, το WordPress επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να αναγράφουν τις σελίδες του ιστότοπου.

Ωστόσο, οι προγραμματιστές συχνά απενεργοποιούν αυτή τη λειτουργία για να αποτρέψουν την εμφάνιση μισοτελειωμένων σελίδων. Το πρόβλημα προκύπτει όταν αυτή η λειτουργία παραμένει απενεργοποιημένη ακόμη και όταν ολοκληρωθεί η εργασία.

Εάν η επισκεψιμότητα πέσει στον ιστότοπό σας ή δεν βλέπετε τις σελίδες σας στη Google, ελέγξτε αν η ευρετηρίαση είναι απενεργοποιημένη. Αν είναι, ενεργοποιήστε την.

15. Δεν υπάρχει φόρμα επικοινωνίας

φόρμα επικοινωνίας στο site σας

Η φόρμα επικοινωνίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ιστότοπού σας. Πολλοί προσφέρουν μόνο ηλεκτρονικά μηνύματα και ίσως έναν αριθμό τηλεφώνου και ξεχνούν να βάλουν μια πλήρη φόρμα επικοινωνίας.

Θυμηθείτε ότι οι φόρμες επικοινωνίας δεν θα ξεφεύγουν από τη μόδα επειδή προσφέρουν έναν απλό και εύκολο τρόπο δημιουργίας ενός καναλιού μέσω του οποίου οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον διαχειριστή του ιστότοπου.

Καταλήγοντας

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή ενός eshop είναι σαν την οικοδόμηση ενός σπιτιού. Μόλις δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, πρέπει να τοποθετήσετε τον εαυτό σας στα παπούτσια των επισκεπτών για να δείτε αν η πλοήγηση είναι εύκολη. Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκλείσει όλα τα παραπάνω κενά στην ιστοσελίδα σας WordPress.

Μπορούμε επίσης για να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πάνω στην Προώθηση ιστοσελίδων, Κατασκευή ιστοσελίδων & Κατασκευής eshopDigital Marketing (SEO, Social Media Marketing, E-mail marketing). Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε με επαγγελματικό τρόπο τη νέα εποχή του Internet. Η έδρα μας είναι στην Θεσσαλονίκη αλλά μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Η έδρα μας είναι στην Θεσσαλονίκη αλλά μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Δείτε ακόμη:

Κατασκευή ιστοσελίδων με το WordPress. Γιατί να το προτιμήσετε!

Μπορούμε να κάνουμε το WordPress ασφαλή και γρήγορο: Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Θέλετε να διαβάζετε άρθρα σαν το παραπάνω;

Συμπληρώστε το email σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε εμάς!

Κάθε βδομάδα στο mailbox σας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για Startups, για να υλοποιήσετε το όραμά σας και να αποκτήσετε μία επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή!